Verhoeks Notaris

Heldere taal een duidelijk verhaal

Samenlevings-contract

Samenlevings-contract

Om fiscaal partner te kunnen zijn is veelal een samenlevingscontract vereist. Maar dat is niet de enige reden om een samenlevingsovereenkomst te overwegen. Een gemeenschappelijk bezit als een huis met een gemeenschappelijke hypotheek vraagt aandacht voor goede onderlinge afspraken.

Zaken als de verdeling van kosten, bewijsovereenkomsten aangaande o.a  inboedel, een pensioenregeling, een huurwoning, premieafspraken inzake overlijdensrisicoverzekeringen ter besparing van erfbelasting, een alimentatieregeling, maar ook een verblijvingsbeding opdat de langstlevende partner alle gemeenschappelijke zaken mag behouden, komen aan de orde in uw samenlevingscontract. Daarbij is het contract vaak veel flexibeler dan de wettelijke regelingen als huwelijk en geregistreerd partnerschap, waar u met een goed samenlevingscontract wél wordt gelijkgesteld aan gehuwde of geregistreerde partners.

Bij een samenleving met kinderen is een samenlevingscontract noodzakelijk om een goed langstlevende-testament te kunnen maken.

Zo biedt het samenlevingscontract veel maatwerk tegen bescheiden kosten. Indien u wilt weten hoe uw contract eruit zou kunnen zien, kan notaris Verhoeks dit met u onderzoeken in een gratis intake-gesprek. U kunt daarvoor simpel een afspraak maken.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 0223 – 611180.

Brochure samen verder

Alles over samenwonen, trouwen en geregistreerd partnerschap.

Download de brochure samen verder
Bekijk de brochure samen verder online

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.