Schenking

schenking1

 

Overweegt u een schenking? Notaris Verhoeks kan u precies vertellen welke belastingvrije bedragen kunnen worden geschonken. Een advies hoe u de schenking het beste kunt uitvoeren levert vaak veel op. Immers wilt u niet dat het verkeerd gaat of er onbedoelde gevolgen aan blijken te kleven. De schenking op papier dient altijd via een notariële akte te worden geregeld en is aan strenge belastingvoorwaarden gekoppeld. Maar de notaris kan u tevens adviseren over het privé houden van de schenking zodat het niet gedeeld hoeft te worden in een echtscheiding, of hoe u zaken moet regelen indien u niemand wilt voortrekken en u behulpzaam zijn bij een aangifte.
Vaak is een schenking een onderdeel van uw nalatenschapsplanning. Met de notaris bepaalt u hoe u het beste kunt regelen dat er zo weinig mogelijk (of geen) erfbelasting verschuldigd wordt. Veelal in combinatie met een goed testament.

Natuurlijk kunt u de schenking ook doen aan uw kind ten behoeve van de aankoop van een woning of een studie. Daarvoor geldt een aanzienlijke vrijstelling. Maar ook periodieke schenkingen en schenkingen aan Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) hebben veel belastingvoordelen en zijn onderdeel van de dagelijkse praktijk van notaris Verhoeks. Indien u meer wilt weten is een vrijblijvende afspraak voor een gesprek natuurlijk zo gemaakt!

Ook na 1 januari 2015 gelden nog verruimde vrijstellingen om tot maximaal € 52.752,– belastingvrij te schenken. Een ogenschijnlijk simpele vrijstelling waaraan veel haken en ogen kunnen zitten. Overweegt u daarom een schenking, vraag dan eerst een vrijblijvend adviesgesprek aan, of oriënteert u zich alvast op www.belastingvrijschenkingen.nl.

Relevante items:

Bewindvoerder en AWBZ

Pas op met de algemene volmacht

Awbz: besparen en bezuinigen met Verhoeks

Belastingvrijstelling blijft

Geen erfbelasting met goed testament

Het levenstestament om de regie over het leven meer in eigen hand te houden

WOZ waarde nieuwe melkkoe