Samenlevings-contract

samenlevingscontract_top1

Om fiscaal partner te kunnen zijn is veelal een samenlevingscontract vereist. Maar dat is niet de enige reden om een samenlevingsovereenkomst te overwegen. Een gemeenschappelijk bezit als een huis met een gemeenschappelijke hypotheek vraagt aandacht voor goede onderlinge afspraken.

Zaken als de verdeling van kosten, bewijsovereenkomsten aangaande o.a  inboedel, een pensioenregeling, een huurwoning, premieafspraken inzake overlijdensrisicoverzekeringen ter besparing van erfbelasting, een alimentatieregeling, maar ook een verblijvingsbeding opdat de langstlevende partner alle gemeenschappelijke zaken mag behouden, komen aan de orde in uw samenlevingscontract. Daarbij is het contract vaak veel flexibeler dan de wettelijke regelingen als huwelijk en geregistreerd partnerschap, waar u met een goed samenlevingscontract wél wordt gelijkgesteld aan gehuwde of geregistreerde partners.

Bij een samenleving met kinderen is een samenlevingscontract noodzakelijk om een goed langstlevende-testament te kunnen maken.

Zo biedt het samenlevingscontract veel maatwerk tegen bescheiden kosten. Indien u wilt weten hoe uw contract eruit zou kunnen zien, kan notaris Verhoeks dit met u onderzoeken in een gratis intake-gesprek. U kunt daarvoor simpel een afspraak maken.

 

Relevante items:

Geen erfbelasting met goed testament

Pas op met de algemene volmacht

Rechter vindt dat gevolmachtigde na overlijden alles aan de erfgenamen moet verantwoorden

Test uw persoonlijke situatie online

Onderhoud uw testament met de Gratis testament scan

Update uw testament